Vă recomandăm:

Vă recomandăm:

A B C D E F G H I Î J L M N O P R S Ş T Ţ U V Z

Asael


ASAEL (în ebr. ‘asah’el, „Dumnezeu a făcut").

1. Fiul surorii lui David, frate cu Ioab şi Abişai (1 Cronici 2:16). Era renumit pentru alergarea sa foarte sprintenă, dar când a alergat ca să-l urmărească pe *Abner după lupta de la Gabaon, acesta a fost forţat să-şi folosească experienţa militară mai mare şi l-a omorât (2 Samuel 2:18 ş.urm.). Aceasta a dat naştere la o duşmănie sângeroasă şi Abner a fost omorât de Ioab în mod mişelesc (2 Samuel 3:27 ş.urm.). El face parte dintre cei treizeci de luptători aleşi ai lui David (2 Samuel 23:24) şi este scris că a fost căpetenie peste 24.000 de luptători rânduiţi să-l slujească pe David în luna a patra (1 Cronici 27:7). Această listă se poate să fi fost schiţată la începutul domniei lui David, iar mai târziu locul lui Asael a fost luat de fiul său Zebadia.

2. Unul dintre cei nouă leviţi pe care Iosafat i-a trimis împreună cu preoţii şi slujbaşii oficiali într-o misiune educativă în cetăţile lui Iuda (2 Cronici 17:8).

3. Supraveghetor care ajuta la strângerea zeciuielilor pentru Templu în timpul lui Ezechia (2 Cronici 31:13).

4. Tatăl lui Ionatan care s-a opus instalării unui grup de oameni aleşi care să-i reprezinte pe cei întorşi din Exil pentru a hotărî cu privire la despărţirea de nevestele străine (Ezra 10:15).


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cele mai citite articole: