Vă recomandăm:

Vă recomandăm:

A B C D E F G H I Î J L M N O P R S Ş T Ţ U V Z

Nabal


NABAL („Nebun"). Un locuitor bogat din Maon, la SE de Hebron, din seminţia lui Caleb, ale cărui oi şi capre păşteau lângă *Carmel (2). În timpul exilului său, din perioada domniei lui Saul, David a auzit că Nabal îşi tundea oile, o ocazie tradiţională de ospitalitate, şi a trimis zece din oamenii săi la Nabal, cerându-i să le acorde ospitalitate într-o zi de sărbătoare, în schimbul protecţiei pe care aceştia i-o asiguraseră păzindu-i turmele de tâlhari.

Nabal, a cărui *nebunie agresivă se potrivea numelui pe care-l purta (1 Samuel 25:25), a răspuns cu insulte, în urma cărora David împreună cu cei 400 de oameni au plecat. Când Abigail, nevasta frumoasă şi înţeleaptă a lui Nabal, a auzit de vizita solilor lui David, ea a trimis înainte mâncare şi vin lui David, apoi s-a dus să se întâlnească cu el. Acest lucrul l-a împiedicat pe David să se facă vinovat de vărsarea sângelui lui Nabal.

Când s-a întors, Abigail l-a găsit pe soţul ei beat, A doua zi, când a auzit de fapta soţiei sale, Nabal a paralizat datorită unui atac de cord şi a murit după aprox. 10 zile (1 Samuel 25).

R.A.H.G.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cele mai citite articole: